Het BBQ topic!
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Het BBQ topic!
Ik ben dus helemaal verslaafd!!!!! Ik ben vandaag zelfs om half zeven opgestaan om mijn eerste Pulled Pork te bereiden. Dat is een varkensnek van meer dan 2 kilo die je "low en slow" op de BBQ bereid. Dit houdt in dat je de temperatuur van de BBQ onder de 120 graden houdt en zo het vlees langzaam op laat warmen. De totale bereidingstijd zal zo'n 12 a 13 uur in beslag gaan nemen.
Vanmorgen dus om half zeven op om mijn Weber klaar te maken voor gebruik. Hieronder een schaamteloze copy paste van een ander forum:
Zo! Hij ligt er op! De kerntemperatuur is nu 21 graden. Ik heb de luchtschuif onder minimaal openstaan. Boven op ongeveer een derde. Ik heb helaas geen thermometer op het handvat dus ik moet het een beetje op gevoel doen. Ik zal de temperatuur van de kern goed in de gaten houden. De bak met hickory chips heb ik er ook boven gezet. Nu dus: Foto's!!!
Zo trof ik de BBQ vanmorgen aan.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Ik had hem gisteren al voorbereid.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Wood chips bakje in het water:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Kolen in de starter!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Blijft mooi!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Koude kolen in de BBQ voor de Minion Method.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Ready to go!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Kerntemperatuur bij aanvang op 21 graden.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Vanmorgen dus om half zeven op om mijn Weber klaar te maken voor gebruik. Hieronder een schaamteloze copy paste van een ander forum:
Zo! Hij ligt er op! De kerntemperatuur is nu 21 graden. Ik heb de luchtschuif onder minimaal openstaan. Boven op ongeveer een derde. Ik heb helaas geen thermometer op het handvat dus ik moet het een beetje op gevoel doen. Ik zal de temperatuur van de kern goed in de gaten houden. De bak met hickory chips heb ik er ook boven gezet. Nu dus: Foto's!!!
Zo trof ik de BBQ vanmorgen aan.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Ik had hem gisteren al voorbereid.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Wood chips bakje in het water:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Kolen in de starter!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Blijft mooi!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Koude kolen in de BBQ voor de Minion Method.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Ready to go!
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Kerntemperatuur bij aanvang op 21 graden.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Nou! Zojuist even, met behulp van mijn vriendin, wat kolen bijgevuld. De temperatuur van de dome was teruggevallen naar 85 graden. Het vlees zit op 72 graden. Ik heb de schuif even vol open gedraaid en weer dicht om wat as te lozen. De kolen die ik heb aangevuld waren gewoon koud. De temperatuur ging net weer goed omhoog maar staat nu weer rond de 100.
72 graden by Petrolhead Tom, on Flickr
100 graden by Petrolhead Tom, on Flickr
72 graden by Petrolhead Tom, on Flickr
100 graden by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
Re: Het BBQ topic!
Zozo respect hoor,BBq is voor mij : kolen, aanmaakvloeistof, vol gas gaan de briketten erbij... Daarna is zwart vlees zeker niet meer rauw
Waar kan ik een stukje van je varken proeven als ie klaar is ?? ben wel erg benieuwd
Waar kan ik een stukje van je varken proeven als ie klaar is ?? ben wel erg benieuwd
Skoda Citigo - Tornado red | Retrofit xenon | Monte Carlo grill - splitter - diffuser | Custom emblemen | zwart dak | Spoiler | Helix sub en speakerupgrade |
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Zo deed ik het vroeger ook. Nu heb ik een kolenstarter en BBQ ik indirect. Dat zorgt ervoor dat je je vlees niet direct verbrand.
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
Re: Het BBQ topic!
Ja ik heb daar het geduld niet voor joh ik geloof dat het lekkerder is maar ik ben wat dat betreft ongeduld hemzelve
Skoda Citigo - Tornado red | Retrofit xenon | Monte Carlo grill - splitter - diffuser | Custom emblemen | zwart dak | Spoiler | Helix sub en speakerupgrade |
Re: Het BBQ topic!
Wordt weer eens tijd voor een meeting.. misschien met bbq
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Goed idee!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
Re: Het BBQ topic!
Wie maakt even een topic aan.... Ik kan dat niet via tapatalk
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels
- Ajavas
- Vagling liefhebber
- Berichten: 325
- Lid geworden op: ma 29 apr 2013, 19:59
- Locatie: Spijkenisse
Re: Het BBQ topic!
Hoe laat gaan we eten Tom? Lekker hoor!
Move Up! DBP | 5 deurs | 60 PK | BMT | CEB | E & D | M & M | 6 speakers systeem | Verlichting | 16" FOX FX4 Velgen | VAGCOM | Korte Antenne | Ruiten/Verlichting Getint | Eibach Pro Kit
Ons Uppie!
Ons Uppie!
-
- Forum newbie
- Berichten: 19
- Lid geworden op: do 01 aug 2013, 14:29
- Locatie: Bollenstreek
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Nou het is gelukt hoor! Na 11,5 uur heb ik hem ingepakt en in een handoeken gewikkeld om een uurtje te rusten. De kerntemperatuur zat toen op 87 graden en dat leek mij wel voldoende. De procureur heb ik ingewreven met een mixje van appelsap en azijn. Ik had ergens gelezen dat dat een neutrale smaak gaf. Dat leek me voor de eerste keer de beste keus omdat ik de smaak een beetje neutraal wilde houden.
Het uit elkaar trekken ging erg gemakkelijk. Het vlees was super mals en super sappig. Het smaakte ook best wel heel erg goed. Al heb ik het idee dat ik volgende keer toch een andere rub ga gebruiken. En toch nog wat meer vet er af snij. Ik vond het best lekker maar zie toch ook wel de nodige verbeterpunten. Het vlees was eigenlijk wat vetter dan ik had gewild.
Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt om het te bewijzen:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Vlak voor het inpakken:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Na het pullen:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Het uit elkaar trekken ging erg gemakkelijk. Het vlees was super mals en super sappig. Het smaakte ook best wel heel erg goed. Al heb ik het idee dat ik volgende keer toch een andere rub ga gebruiken. En toch nog wat meer vet er af snij. Ik vond het best lekker maar zie toch ook wel de nodige verbeterpunten. Het vlees was eigenlijk wat vetter dan ik had gewild.
Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt om het te bewijzen:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Vlak voor het inpakken:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Na het pullen:
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- aut5MIIsport60
- Vagling liefhebber
- Berichten: 212
- Lid geworden op: vr 07 sep 2012, 11:29
- Locatie: Almere-stad
Re: Het BBQ topic!
Respect voor jouw engelen geduld Tom
Afgelopen weken ook een paar keer gebarbequed met bijbehorende slechte foto's vanwege de 'bewolking'.
M'n zwager was over en blijer als een kind kan je hem niet maken als hij urenlang het vuurtje mag opstoken.
Off-topic modus ....hij is tijdens de Ceaucescu dictatuur op 18jarige leeftijd de Donau overgezwommen in '89 en via Servië uiteindelijk in New York terecht gekomen zonder cent op zak of wat dan ook.
Hij kon niet bevroeden dat een halfjaar later de muur viel.
Maar goed, in New York valt er weinig te bbq-en en hij was hier zielsgelukkig met de tuin.
Hij heeft wel daar bij Italiaanse mafia restaurants gewerkt (zonder overdrijven) , hij kan het wel.
Maar wat moesten we lang wachten op het eerste stuk gare vlees.
Afgelopen weken ook een paar keer gebarbequed met bijbehorende slechte foto's vanwege de 'bewolking'.
M'n zwager was over en blijer als een kind kan je hem niet maken als hij urenlang het vuurtje mag opstoken.
Off-topic modus ....hij is tijdens de Ceaucescu dictatuur op 18jarige leeftijd de Donau overgezwommen in '89 en via Servië uiteindelijk in New York terecht gekomen zonder cent op zak of wat dan ook.
Hij kon niet bevroeden dat een halfjaar later de muur viel.
Maar goed, in New York valt er weinig te bbq-en en hij was hier zielsgelukkig met de tuin.
Hij heeft wel daar bij Italiaanse mafia restaurants gewerkt (zonder overdrijven) , hij kan het wel.
Maar wat moesten we lang wachten op het eerste stuk gare vlees.
MII style Sport 60pk semi-aut5
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Heftig verleden zeg!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- aut5MIIsport60
- Vagling liefhebber
- Berichten: 212
- Lid geworden op: vr 07 sep 2012, 11:29
- Locatie: Almere-stad
Re: Het BBQ topic!
Huh, waren wij de enige die bbq-den met of zonder UP!,Mii of Citigo in beeld ?
MII style Sport 60pk semi-aut5
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Even een verzameling van quotes van gisteren.
Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?
Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.
Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.
Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
In de bak:
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)
Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.
Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in.
Apple woodchips in bier.
Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr
Bewerkt blik Veltins.
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC!
Net uit de BBQ:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Van de ribben heb ik alleen deze foto:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Het was heerlijk! Prima zondag!
Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?
Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.
Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.
Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
In de bak:
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr
En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)
Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.
Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr
Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in.
Apple woodchips in bier.
Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr
Bewerkt blik Veltins.
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC!
Net uit de BBQ:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Van de ribben heb ik alleen deze foto:
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr
Het was heerlijk! Prima zondag!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- Vinniepilon
- Donateur member
- Berichten: 588
- Lid geworden op: za 04 mei 2013, 21:09
- Locatie: Hoofddorp
Re: Het BBQ topic!
Ziet er allemaal heerlijk uit, krijg er spontaan trek van
VW Passat 2.0TDI
BMW R1100GS
BMW R1100GS
- Tom Westendorp
- Unicorn
- Berichten: 13490
- Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Re: Het BBQ topic!
Dat is het nadeel van dit soort topics. Haha
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ
- Psycho_Mantis
- Vagling liefhebber
- Berichten: 912
- Lid geworden op: wo 14 mar 2012, 12:41
- Locatie: Spijkenisse
Re: Het BBQ topic!
Dus een BBQ meeting bij Tom volgende keer?
Die heeft wel talent zo te zien...
Die heeft wel talent zo te zien...
Re: Het BBQ topic!
Dat vind ik een heel goed idee
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels
2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels