Het BBQ topic!

Bespreek hier alles wat niet in de andere rubrieken past.
Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » do 01 aug 2013, 06:14

Ik ben dus helemaal verslaafd!!!!! Ik ben vandaag zelfs om half zeven opgestaan om mijn eerste Pulled Pork te bereiden. Dat is een varkensnek van meer dan 2 kilo die je "low en slow" op de BBQ bereid. Dit houdt in dat je de temperatuur van de BBQ onder de 120 graden houdt en zo het vlees langzaam op laat warmen. De totale bereidingstijd zal zo'n 12 a 13 uur in beslag gaan nemen.

Vanmorgen dus om half zeven op om mijn Weber klaar te maken voor gebruik. Hieronder een schaamteloze copy paste van een ander forum:

Zo! Hij ligt er op! De kerntemperatuur is nu 21 graden. Ik heb de luchtschuif onder minimaal openstaan. Boven op ongeveer een derde. Ik heb helaas geen thermometer op het handvat dus ik moet het een beetje op gevoel doen. Ik zal de temperatuur van de kern goed in de gaten houden. De bak met hickory chips heb ik er ook boven gezet. Nu dus: Foto's!!!

Zo trof ik de BBQ vanmorgen aan.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Ik had hem gisteren al voorbereid.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Wood chips bakje in het water:

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Kolen in de starter!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Blijft mooi!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Koude kolen in de BBQ voor de Minion Method.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Ready to go!

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Kerntemperatuur bij aanvang op 21 graden.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » do 01 aug 2013, 07:25

Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » do 01 aug 2013, 10:02

Nou! Zojuist even, met behulp van mijn vriendin, wat kolen bijgevuld. De temperatuur van de dome was teruggevallen naar 85 graden. Het vlees zit op 72 graden. Ik heb de schuif even vol open gedraaid en weer dicht om wat as te lozen. De kolen die ik heb aangevuld waren gewoon koud. De temperatuur ging net weer goed omhoog maar staat nu weer rond de 100.

Afbeelding
72 graden by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
100 graden by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Xanderv
Forum eindbaas
Berichten: 1490
Lid geworden op: ma 17 jun 2013, 15:45
Locatie: Rotterdam

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Xanderv » do 01 aug 2013, 10:48

Zozo respect hoor,BBq is voor mij : kolen, aanmaakvloeistof, vol gas gaan de briketten erbij... Daarna is zwart vlees zeker niet meer rauw ;)

Waar kan ik een stukje van je varken proeven als ie klaar is ?? ;) ben wel erg benieuwd
Skoda Citigo - Tornado red | Retrofit xenon | Monte Carlo grill - splitter - diffuser | Custom emblemen | zwart dak | Spoiler | Helix sub en speakerupgrade |
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » do 01 aug 2013, 10:57

Zo deed ik het vroeger ook. Nu heb ik een kolenstarter en BBQ ik indirect. Dat zorgt ervoor dat je je vlees niet direct verbrand.
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Xanderv
Forum eindbaas
Berichten: 1490
Lid geworden op: ma 17 jun 2013, 15:45
Locatie: Rotterdam

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Xanderv » do 01 aug 2013, 11:18

Ja ik heb daar het geduld niet voor joh ;) ik geloof dat het lekkerder is maar ik ben wat dat betreft ongeduld hemzelve :)
Skoda Citigo - Tornado red | Retrofit xenon | Monte Carlo grill - splitter - diffuser | Custom emblemen | zwart dak | Spoiler | Helix sub en speakerupgrade |
Afbeelding

Gebruikersavatar
GuidoUp
Forum eindbaas
Berichten: 1654
Lid geworden op: ma 03 sep 2012, 15:18

Re: Het BBQ topic!

Bericht door GuidoUp » do 01 aug 2013, 11:46

Wordt weer eens tijd voor een meeting.. misschien met bbq

Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset

2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » do 01 aug 2013, 11:50

Goed idee!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
GuidoUp
Forum eindbaas
Berichten: 1654
Lid geworden op: ma 03 sep 2012, 15:18

Re: Het BBQ topic!

Bericht door GuidoUp » do 01 aug 2013, 11:59

Wie maakt even een topic aan.... Ik kan dat niet via tapatalk

Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset

2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels

Gebruikersavatar
Ajavas
Vagling liefhebber
Berichten: 325
Lid geworden op: ma 29 apr 2013, 19:59
Locatie: Spijkenisse

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Ajavas » do 01 aug 2013, 13:19

:mrgreen: Hoe laat gaan we eten Tom? ;) Lekker hoor!
Move Up! DBP | 5 deurs | 60 PK | BMT | CEB | E & D | M & M | 6 speakers systeem | Verlichting | 16" FOX FX4 Velgen | VAGCOM | Korte Antenne | Ruiten/Verlichting Getint | Eibach Pro Kit

Ons Uppie!

Skyline737
Forum newbie
Berichten: 19
Lid geworden op: do 01 aug 2013, 14:29
Locatie: Bollenstreek

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Skyline737 » do 01 aug 2013, 20:03

Das nog eens een mooi stukje vlees! Was het lekker? :D
De Up! verkoper... ;-) :D

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » vr 02 aug 2013, 09:06

Nou het is gelukt hoor! Na 11,5 uur heb ik hem ingepakt en in een handoeken gewikkeld om een uurtje te rusten. De kerntemperatuur zat toen op 87 graden en dat leek mij wel voldoende. De procureur heb ik ingewreven met een mixje van appelsap en azijn. Ik had ergens gelezen dat dat een neutrale smaak gaf. Dat leek me voor de eerste keer de beste keus omdat ik de smaak een beetje neutraal wilde houden.

Het uit elkaar trekken ging erg gemakkelijk. Het vlees was super mals en super sappig. Het smaakte ook best wel heel erg goed. Al heb ik het idee dat ik volgende keer toch een andere rub ga gebruiken. En toch nog wat meer vet er af snij. Ik vond het best lekker maar zie toch ook wel de nodige verbeterpunten. Het vlees was eigenlijk wat vetter dan ik had gewild.

Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt om het te bewijzen:

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Vlak voor het inpakken:
Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Na het pullen:
Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
aut5MIIsport60
Vagling liefhebber
Berichten: 212
Lid geworden op: vr 07 sep 2012, 11:29
Locatie: Almere-stad

Re: Het BBQ topic!

Bericht door aut5MIIsport60 » vr 02 aug 2013, 22:48

Respect voor jouw engelen geduld Tom :D

Afgelopen weken ook een paar keer gebarbequed met bijbehorende slechte foto's vanwege de 'bewolking'.
M'n zwager was over en blijer als een kind kan je hem niet maken als hij urenlang het vuurtje mag opstoken.

Off-topic modus ....hij is tijdens de Ceaucescu dictatuur op 18jarige leeftijd de Donau overgezwommen in '89 en via Servië uiteindelijk in New York terecht gekomen zonder cent op zak of wat dan ook.
Hij kon niet bevroeden dat een halfjaar later de muur viel.
Maar goed, in New York valt er weinig te bbq-en en hij was hier zielsgelukkig met de tuin.
Hij heeft wel daar bij Italiaanse mafia restaurants gewerkt (zonder overdrijven) , hij kan het wel.

Maar wat moesten we lang wachten op het eerste stuk gare vlees.

Afbeelding
MII style Sport 60pk semi-aut5

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » za 03 aug 2013, 12:11

Heftig verleden zeg!
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
aut5MIIsport60
Vagling liefhebber
Berichten: 212
Lid geworden op: vr 07 sep 2012, 11:29
Locatie: Almere-stad

Re: Het BBQ topic!

Bericht door aut5MIIsport60 » ma 05 aug 2013, 13:51

Huh, waren wij de enige die bbq-den met of zonder UP!,Mii of Citigo in beeld ?
MII style Sport 60pk semi-aut5

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » ma 05 aug 2013, 18:49

Even een verzameling van quotes van gisteren. :D

Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?

Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.

Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.

Kant en klaar! Wel handig met gebrek aan tijd.

Afbeelding
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr

In de bak:

Afbeelding
Brood1 by Petrolhead Tom, on Flickr

En klaar om de Q in te gaan. Uiteraard laat ik het brood eerst nog even een tijdje rijzen.

Afbeelding
Untitled by Petrolhead Tom, on Flickr

Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)

Afbeelding
Brood 3 by Petrolhead Tom, on Flickr

Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.

Afbeelding
Brood 4 by Petrolhead Tom, on Flickr

Het brood is echt heerlijk! De Beer Can Chicken zit er nu in. :D

Apple woodchips in bier.

Afbeelding
Apple chips in beer by Petrolhead Tom, on Flickr

Bewerkt blik Veltins.

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Nou het smaakte heerlijk! Dit is zeker niet mijn laatste BCC! :D

Net uit de BBQ:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Daarna nog wat ribben en speklappen indirect op de BBQ gehad:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Van de ribben heb ik alleen deze foto:

Afbeelding
Weber bbq by Petrolhead Tom, on Flickr

Het was heerlijk! Prima zondag! :D :crazy:
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Vinniepilon
Donateur member
Berichten: 588
Lid geworden op: za 04 mei 2013, 21:09
Locatie: Hoofddorp

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Vinniepilon » ma 05 aug 2013, 19:34

Ziet er allemaal heerlijk uit, krijg er spontaan trek van :)
VW Passat 2.0TDI
BMW R1100GS

Gebruikersavatar
Tom Westendorp
Unicorn
Berichten: 13490
Lid geworden op: za 28 jan 2012, 17:04
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Tom Westendorp » di 06 aug 2013, 09:35

Dat is het nadeel van dit soort topics. Haha
Bent u al geabonneerd op mijn Engels gesproken EV kanaal? https://www.youtube.com/channel/UCREGSA ... 5p7i-ojmYQ

Gebruikersavatar
Psycho_Mantis
Vagling liefhebber
Berichten: 912
Lid geworden op: wo 14 mar 2012, 12:41
Locatie: Spijkenisse

Re: Het BBQ topic!

Bericht door Psycho_Mantis » za 17 aug 2013, 10:32

Dus een BBQ meeting bij Tom volgende keer?
Die heeft wel talent zo te zien...

Gebruikersavatar
GuidoUp
Forum eindbaas
Berichten: 1654
Lid geworden op: ma 03 sep 2012, 15:18

Re: Het BBQ topic!

Bericht door GuidoUp » za 17 aug 2013, 13:01

Dat vind ik een heel goed idee

Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Move UP! Bluemotion 60PK >> 75pk upgrade......Executive pakket......Getinte Ramen......17'' Brock Velgen Zwart...... Cree LED Bi led Dimlicht 5700k.....Schroefset

2e auto
Golf 6 1.4 tsi
FULL OPTIEN!!
zelfs standkachel
full led koplampen
19'' Santiago Wheels

Plaats reactie